Over Miniati Reizen

 

Na een seizoen gewerkt te hebben voor het studentenreisburo NBBS kwam Nick van den Berg, directeur/eigenaar van Miniati, in 1974 voor het eerst in Griekenland. Een aantal jaren werden daar de vakanties doorgebracht en in 1980 vestigde Nick zich in Athene en opende hij met een Nederlandse en twee Griekse compagnons café Witofski, een van de eerste nieuwe stijl grand-cafés. In 1986 vestigde hij zijn eigen bedrijf op Miniati street in Athene, waar hij zich in eerste instantie vooral bezighield met de handel in marmer.

De vele reizen met klanten naar Griekenland leidden tot weer nieuwe activiteiten, zoals de organisatie van een studiereis voor de Nederlandse Steenhouwers Bond en de productie van een bedrijfsfilm over marmer en resulteerden uiteindelijk in de oprichting van Vivari Sculpture. De eerste beeldhouwvakantie vond plaats in 1996 en later volgden tal van andere succesvolle workshopreizen met thema’s als mozaiek, filosofie, schilderen, creatief schrijven, fotografie, muziek, sieraden en culinair. Deze vakanties staan bekend onder de naam Griekenland aan Zee.

 

Griekenland aan Zee

Intussen is Griekenland aan Zee al jaren de welbekende weg naar heerlijke, creatieve workshopvakanties in en rondom het kustplaatsje Kantia in de Peloponessus. De workshopreis Fotografie wordt door zowel ervaren als beginnende fotografen leerzaam bevonden. In combinatie met zon en een prachtige omgeving is dit een ultieme ‘doe’-vakantie. Menigeen komt regelmatig terug in Kantia.

Griekenlandaanzee_logo_def

Miniati Fotoreizen

Uit dit enthousiasme van Miniati Reizen en de fotografen Anja Robertus en Sjaak Henselmans die met veel plezier onze fotografie workshops begeleiden in Griekenland, is Miniati Fotoreizen gegroeid.
Op diverse fantastische plekken in de wereld mooie foto’s maken; een unieke ervaring. Genieten van natuur, architectuur en mensen, vastgelegd in beeld.