Fotorondreis Macedonië

Een geweldige mix van historie, cultuur en natuur

SjH15_01542

Fotorondreis Macedonië

Een geweldige mix van historie, cultuur en natuur

Macedonië, het pareltje van de Balkan

Macedonie biedt een geweldige mix van historie, cultuur en natuur. Het land heeft hoge bergen en heldere meren, vele rijk gedecoreerde kerken, kloosters en moskeëen. Prehistorische opgravingen, indrukwekkende stadjes met kleurrijke markten en levendige bazaars.

 

Wij brengen je op deze fotorondreis naar de mooiste plekjes en begeleiden je bij het fotograferen van dit gevarieerde aanbod. Naast het fotograferen is er natuurlijk ruimte voor ontspanning en gezelligheid met elkaar.

We eten onderweg traditionele gerechten uit de Macedonische keuken en drinken heerlijke lokale wijnen in gezellige restaurants, soms opgeluisterd door traditionele livemuziek.

Wat een prachtig land om vast te leggen…

Voor beginners en gevorderden

Onze reis is kleinschalig (6-12 pers) waardoor we de deelnemers kunnen begeleiden op grond van hun individuele kennis en ervaring in de fotografie.

 

  • De duur van de reis is 8 dagen.
    Op dit moment is er nog geen datum ingepland.

SjH10_04946

Kleurrijk interieur van een moskee in Tetovo een stadje in het Noord-Westen van Macedonië.

Programma in het kort

Deze reis volgen we een route door het prachtige ongerepte landschap en authentieke dorpen van de Peloponnesus. Na een eerste overnachting bij Korinthe rijden we langs de noordkust van de Peloponnesus. In Diakopto nemen we een tandradbaantje door de bergen naar het op 750 meter hoog gelegen Kalavrita. We bezoeken het ‘hangende’ klooster van Dimitsana, we eten kastanjegerechten in Kastanitsa en zwemmen in Astros.

 

Vervolgens steken we het Parnongebergte over en bezoeken het ruige berggebied van Mani, met zijn bekende gefortificeerde woontorens. We brengen een hele dag door in het fotogenieke, middeleeuwse, vestingstadje Monemvasia. We sluiten de reis af met een bezoek aan het gezellige Nafplion, de voormalige hoofdstad van Griekenland.

 

Verschillende soorten fotografie

Op bovengenoemde locaties gaan we met verschillende fotografische disciplines aan de slag (landschaps­fotografie, reisfotografie, architectuur­fotografie en straatfotografie), en we stoppen ook regelmatig voor mooie dingen die zich onderweg aandienen.

 

Je maakt foto’s aan de hand van opdrachten of je gaat op eigen vrije wijze aan de slag, niks moet-veel kan. Met de liefhebbers bespreken we de foto’s regelmatig zodat we elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s. We reizen per minibusje.

Programma per dag

Route

route-macedonie

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de fotografierondreis naar Macedonië…