Fotorondreis Peloponnesus

Prachtig ongerept landschap en authentieke Griekse dorpjes

Peloponnesus-2019

 

Fotorondreis Peloponnesus

Prachtig ongerept landschap en aythentieke Griekse dorpjes

Ontdek de Peloponnesus, het andere Griekenland

De Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland, met een eeuwen oude cultuur, een bergachtig landschap, veel traditionele dorpjes en de bijna constante geur van de zee. Een hoogwaardig gastronomisch gebied, met gezellige terrasjes en zonnige stranden, en nog niet echt toeristisch.

 

Wij hebben een actieve fotorondreis voor je georganiseerd met veel fotomomenten, waarbij je wordt begeleid door onze fotograaf.

Ik heb zoveel geleerd onderweg en ik ben eindelijk blij met mijn reisfoto’s!

Voor beginners en gevorderden

Deze reis is bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf, zowel beginner als gevorderde. Want mede door de kleinschaligheid van onze reizen wordt de begeleiding op ieders individuele kennis en ervaring afgestemd.

 

We besteden aandacht aan de techniek van het fotograferen, maar ook aan het kijken, aan compositie en aan het verbeelden van dat wat je wilt laten zien. Fotograferen is tenslotte een manier om een verhaal te vertellen.

  • De duur van de reis is 9 dagen.

    Deze reis staat momenteel niet ingepland.

Zeiljachten en vissersbootjes aan de kade van het havenstadje Gythion.

Programma in het kort

Deze reis volgen we een route door het prachtige ongerepte landschap en authentieke dorpen van de Peloponnesus. Na een eerste overnachting bij Korinthe rijden we langs de noordkust van de Peloponnesus. In Diakopto nemen we een tandradbaantje door de bergen naar het op 750 meter hoog gelegen Kalavrita. We bezoeken het ‘hangende’ klooster van Dimitsana, we eten kastanjegerechten in Kastanitsa en zwemmen in Astros.

 

Vervolgens steken we het Parnongebergte over en bezoeken het ruige berggebied van Mani, met zijn bekende gefortificeerde woontorens. We brengen een hele dag door in het fotogenieke, middeleeuwse, vestingstadje Monemvasia. We sluiten de reis af met een bezoek aan het gezellige Nafplion, de voormalige hoofdstad van Griekenland.

 

Verschillende soorten fotografie

Op bovengenoemde locaties gaan we met verschillende fotografische disciplines aan de slag (landschaps­fotografie, reisfotografie, architectuur­fotografie en straatfotografie), en we stoppen ook regelmatig voor mooie dingen die zich onderweg aandienen.

 

Je maakt foto’s aan de hand van opdrachten of je gaat op eigen vrije wijze aan de slag, niks moet-veel kan. Met de liefhebbers bespreken we de foto’s regelmatig zodat we elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s. We reizen per minibusje.

fotograferen-op-peloponnesus_miniati-fotoreizen

Programma per dag

Route

route-peloponnesus

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de fotografierondreis over de Peloponnesus…